Coöperatie Herenboeren De Groote Heide is geboren!

Op 19 juni 2019 is coöperatie Herenboeren De Groote Heide geboren! De aktes zijn opgesteld, getekend door bestuursleden Hugo Greefhorst (r) en Peter van Eck (l) en bekrachtigd door de notaris. Deze oprichting komt voort uit de informatiebijeenkomst die in maart in De Scheuter in Leende werd georganiseerd. Sinds die bijeenkomst is een groep van 12 enthousiastelingen opgestaan en zet de schouders onder de realisatie van Herenboerderij De Groote Heide.

Het doel van de coöperatie is het opzetten en duurzaam runnen van een professionele boerderij, die 150 tot 200 huishoudens (ca. 500 monden) van voedsel gaat voorzien. Wij produceren puur en eerlijk voedsel, zoals groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens én dier. We nemen een ervaren boer in dienst, die verantwoordelijk is voor het dagelijks werk op de boerderij.

Ondertussen is er een bestuur gevormd, zijn er al bijna 30 aspirant-leden, praten we concreet met boeren en landeigenaren in de omgeving, nemen we deel aan markten en organiseren we informatiebijeenkomsten (zoals maandag 24 juni in Valkenswaard).

Interesse om deel te nemen in onze coöperatie? Meld je dan aan als lid of kom naar ons verhaal luisteren op één van onze informatiebijeenkomsten.

Deel dit bericht: