Nieuwsbrief september 2019

*|MC:SUBJECT|**|MC_PREVIEW_TEXT|*


\"\"

Nieuwsbrief september 2019

Na een heerlijke zomer staken de kartrekkers van Herenboeren De Groote Heide afgelopen week de koppen weer bij elkaar om de plannen te bespreken voor de boerderij. We zaten niet stil en met deze nieuwsbrief informeren we je over de laatste ontwikkelingen van onze eigen boerderij,
maar ook over andere Herenboerderijen.

De coöperatie Herenboeren De Groote Heide is officieel opgericht en een daadkrachtig bestuur is aangesteld, een sterke kartrekkersgroep met goede taakverdeling is volop actief voor al het benodigde voorwerk, we hebben een groeiend aantal getekende intentieverklaringen (al bijna genoeg om een eerste start te kunnen maken!) en een realistische kans op een geschikt stuk land om al op korte termijn langdurig te kunnen pachten. Dat betekent een reële mogelijkheid om daadwerkelijk in het voorjaar van 2020 van start te kunnen gaan!
 
Als we een locatie hebben, houden we rekening met een stroom nieuwe aanmeldingen. Onze boerderij biedt plaats aan maximaal 200 huishoudens in de regio. Dus als je mee wilt doen in dit unieke lokale concept, reserveer dan je plek in de boerderij door een intentieverklaring te tekenen.

\"\"

Informatiebijeenkomsten
 

We gaan de boer op! We vertellen je graag meer over het initiatief om samen met jou en 150 tot 200 andere gezinnen een eigen Herenboerderij in De Groote Heide te beginnen. Kom vrijblijvend naar ons verhaal luisteren, nodig vrienden en familie uit en stel al je vragen aan ons.

 

woensdag 11 september 2019
Brasserie Loef (Heeze)
20.00 uur |
Aanmelden

 
donderdag 19 september 2019
Brasserie Gezellig (Leende)
20.00 uur |
Aanmelden

\"\"

Hoog bezoek bij Herenboeren Wilhelminapark

Op woensdag 11 september brengt Koning Willem Alexander een bezoek aan Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel. Tijdens zijn bezoek aan de Herenboerderij wordt tevens een rondetafelgesprek gevoerd met zes voorzitters van andere Herenboerderijen in het land en wij zijn erbij! Voorzitter Wytse de Jong zal namens Herenboeren De Groote Heide deelnemen aan dit Koninklijk bezoek in Boxtel. Uiteraard vertelt Wytse je alles over het bezoek en het gesprek met de koning is de volgende nieuwsbrief.

Lees meer


Uitnodiging (voor leden)

 
Al 36 Herenboeren-in-de-dop hebben ondertussen een intentieverklaring getekend, een groep van zo\'n 120 personen. Reden genoeg om in 2019 een eerste editie van de \'Herenboeren De Groote Heide Ledendag\' te organiseren. Noteer alvast de datum van zondag 10 november 2019 in je agenda. In oktober ontvangen alle leden per email een officiële uitnodiging met daarin meer informatie over de locatie, het tijdstip en de invulling van de dag.

\"\"

Rondleiding Herenboerderij Wilhelminapark, Boxtel

Nieuwsgierig geworden? Wil je een échte Herenboerderij eens met eigen ogen zien? De Herenboeren in Boxtel runnen sinds 2016 een kleinschalige, gemengde Herenboerderij. Zij organiseren maandelijks op zaterdag rondleidingen voor iedereen die interesse heeft. Deelname is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is niet nodig.

Rondleidingen in 2019
---
21 september
19 oktober
16 november
21 december

Lees meer

\"\"

Wil jij boer van de Herenboeren worden? Start dan in oktober 2019 met het trainingsprogramma

Op verschillende plekken in Nederland, zoals Weert, Rotterdam en Breda, openen op korte termijn nieuwe Herenboerderijen. Met het toenemende aantal coöperatieve boerderijen in Nederland, groeit ook de vraag naar Herenboeren boeren. Daarom is Herenboeren Nederland samen met lokale initiatiefnemers op zoek naar mensen die in zijn voor deze uitdagende functie. Een voorwaarde voor het starten als boer van de Herenboeren, is het naar tevredenheid doorlopen van ons trainingsprogramma.

Lees meer

\"\"

Herenboeren bij VPRO Tegenlicht

Grondlegger van Herenboeren Geert van der Veer was eerder dit jaar genomineerd voor de titel Plattelandspionier, een initiatief van het journalistieke platform VPRO Tegenlicht. Op zondag 15 september vanaf 21.05 uur op NPO 2 doen Geert en een aantal andere pioniers hun initiatieven uit de doeken.

Lees meer

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: