Nieuwsbrief oktober 2019 – Ledenaantal verdubbeld!

September was een mooie maand. Herenboeren zijn wekelijks op tv. De koning bezoekt herenboeren Wilhelmina park. Ons leden aantal verdubbelt. Daarnaast hebben wij, Herenboeren de Groote Heide, zicht op grond voor onze boerderij. Drukke tijden zij daardoor in aantocht.

Met de regen, de mais oogst en de vallende noten kondigt de herfst zich langzaam aan. Voor ons het moment om nog eenmaal een markt te bezoeken, informatie avonden te plannen, en de voorbereidingen te treffen voor de eerste ledendag.

Met deze nieuwsbrief informeren we je over de laatste ontwikkelingen van onze eigen boerderij, maar ook over andere Herenboerderijen.

70 intentieverklaringen!

Inmiddels zitten we nu boven de ZEVENTIG getekende intentieverklaringen. We zijn ontzettend blij met iedereen die zich aansluit bij het initiatief. En hopen dat jij je ook snel aansluit als je dat nog niet hebt officieel hebt gedaan.

Schrijf jij je ook in, via de mail (intentieverklaringof tijdens een informatiebijeenkomst, en kom ook naar onze eerste ledendag op 10 november. Als je graag actiever een handje helpt kun je je daarnaast ook aanmelden als kartrekker en zo actief de boerderij verwezenlijken.

Update over de Grond…

Op het gebied van grond hebben we nieuws! Hoewel het nog niet zo’n concreet nieuws is als een ieder van ons wellicht zou willen… Het is misschien wel onze grootste uitdaging, want zonder grond geen leden en zonder leden geen grond! (Lees verder)

Informatiebijeenkomsten
 

We gaan de boer op! We vertellen je graag meer over het initiatief om samen met jou en 150 tot 200 andere gezinnen een eigen Herenboerderij in De Groote Heide te beginnen. Kom vrijblijvend naar ons verhaal luisteren, nodig vrienden en familie uit en stel al je vragen aan ons.


zondag 20 oktober 2019

Feelgood Market (Eindhoven)
12.00 uur |
gratis entree


Zondag 3 november 2019
T Vonderke (Eindhoven)
15.00 uur |
Aanmelden


Hoog bezoek bij Herenboeren Wilhelminapark

Begin september neemt Douwe Korting van Herenboeren Nederland contact op met de vraag of ik als voorzitter van Herenboeren De Grote Heide een woensdag middag vrij kan maken. Koning Willem Alexander zal als onderdeel van een reeks werkbezoeken aan allerlei burgerinitiatieven in het land ook de boerderij in Boxtel bezoeken. Een geweldige mogelijkheid om te praten over wat ons Herenboeren bezighoudt en waarom we ons inzetten voor dit geweldige concept. En ook om te vertellen waar we tegenaan lopen en waar we energie van krijgen. Op woensdag 11 september was het dan zo ver. Met de boodschap: “Wees op tijd” staan zes voorzitters klaar voor het gesprek met de Koning. (Lees meer)

 

 


Uitnodiging (voor leden)

 
Al 70 Herenboeren-in-de-dop hebben ondertussen een intentieverklaring getekend, een groep van zo’n 160 personen. Reden genoeg om in 2019 een eerste editie van de ‘Herenboeren De Groote Heide Ledendag’ te organiseren. Noteer alvast de datum van zondag 10 november 2019 in je agenda. De uitnodiging zal spoedig verstuurd worden, met daarin meer informatie over de locatie, het tijdstip en de invulling van de dag. 


Rondleiding Herenboerderij Wilhelminapark, Boxtel

Nieuwsgierig geworden? Wil je een échte Herenboerderij eens met eigen ogen zien? De Herenboeren in Boxtel runnen sinds 2016 een kleinschalige, gemengde Herenboerderij. Zij organiseren maandelijks op zaterdag rondleidingen voor iedereen die interesse heeft. Deelname is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is niet nodig al vinden ze dit wel fijn.

Rondleidingen in 2019
19 oktober
16 november
21 december

Lees meer


Herenboeren bij ‘Onze Boerderij’ (Yvon Jaspers)

In haar geboortedorp Boxtel ontmoet Yvon boer Geert. Hij is van huis uit melkveehouder en zorgt ook voor het voedsel van zo’n 170 gezinnen. Hij is varkensboer, pluimveehouder, akkerbouwer en fruitteler ineen. Hoe vindt hij het om boer in loondienst te zijn op de eerste Herenboerderij van Nederland? En hoe gaat hij om met al die verschillende wensen van deze gezinnen? Onze boerderij, zondag 13 oktober, 20.50 uur (let op: afwijkend tijdstip) bij KRO-NCRV op NPO 1.

Lees meer


Wil jij boer van de Herenboeren worden? Start dan in oktober 2019 met het trainingsprogramma

Op verschillende plekken in Nederland, zoals Weert, Rotterdam en Breda, openen op korte termijn nieuwe Herenboerderijen. Met het toenemende aantal coöperatieve boerderijen in Nederland, groeit ook de vraag naar Herenboeren boeren. Daarom is Herenboeren Nederland samen met lokale initiatiefnemers op zoek naar mensen die in zijn voor deze uitdagende functie. Een voorwaarde voor het starten als boer van de Herenboeren, is het naar tevredenheid doorlopen van ons trainingsprogramma.

Lees meer

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: