Limousinrunderen van familie Van Lievenoogen

Het vlees wat tijdens de eerste uitlevering op 11 april 2020 aan onze leden werd uitgereikt is afkomstig van de Limousin runderen van familie Van Lievenoogen. Zij wonen in Soerendonk en hun dieren – ongeveer 60 stuks, jong en oud – grazen bijna het hele jaar in en om Soerendonk; binnenkort ook op landgoed Baronie van Cranendonck. De familie koos voor Limousin runderen omdat het prachtige dieren zijn die mooi afkalven. Bovendien kunnen ze van sobere voeding goed en smaakvol vlees produceren en hebben ze weinig tot geen antibiotica nodig.

Bij familie Van Lievenoogen gebeurt alles op een zo natuurlijk mogelijke manier. Zo zogen de kalveren 7-8 maanden bij hun moeder. Ze zijn zelfs “gecertificeerd Natuurbeheerder”! Bekijk onderstaande video om een mooi inkijkje in het leven van de koeien van de familie Van Lievenoogen te krijgen.

Deel dit bericht: