HAND- EN SPANDIENSTEN

Met alle macht wordt er aan gewerkt om weer een grote lading kleine plantjes, zoals diverse soorten sla, venkel, tuinbonen, Chinese kool, paksoi enz., de grond in te zetten voordat morgen het aanplanten van de boomgaard begint. Verreweg het meeste plantwerk gebeurt nu met de plantmachines achter de tractor, de moderne versie van wat ooit een span paarden was. Maar sommige dingen moeten noodgedwongen nog steeds met de hand, zoals de tuinboonplantjes die onverwacht niet werden aangeleverd op een manier dat ze machinaal te verwerken zijn. Dus zijn die er met de hand ingezet, waarbij vier mensen er zeker vier uur over doen om één bed te vullen. De tractor op de achtergrond deed intussen in één uur twee bedden. Maar toegegeven, helemaal perfect gaat dat nooit, zodat elke bed steeds moet worden nagelopen om met de hand toch nog wat plantjes recht te zetten of beter in te graven.

Deel dit bericht: