DE EERSTE LOOTJES

De eerste 400 bomen van onze nieuwe boomgaard staan er in, in dit geval appels en peren. We zijn begonnen met het perceel naast de groentenbedden, waar vandaag ruim 25 rijen zijn gezet, met in iedere rij tien appelbomen, vijf perenbomen en daartussen vijf kleine struikjes die stikstof uit de lucht halen en in de grond brengen. Er zijn zo’n tien soorten appels en tien soorten peren, wat weer goed is voor de onderlinge bestuiving. Er is vanmiddag met mens en macht gewerkt, want niet alleen moesten de boompjes uitgezocht, per kruiwagen naar de juiste locatie vervoerd en netjes op een kaarsrechte rij geplant, maar er moesten ook nog stokken bij om ze steun te geven, bescherming eromheen om te zorgen dat beesten de onderkant van de stam niet aanknagen en geulen gegraven om water te geven. Een fikse klus, morgen en overmorgen nog veel meer.

Deel dit bericht: