Coloradokevers!

Ze zijn er weer! En ze zijn met veel… Help jij coloradokevers vangen om zo de aardappeloogst te borgen?
 
Hoe?
  • Handschoenen aan, emmer mee.
  • Ga naar de aardappelbedden, kies een rij. 
  • Zoek de kevers op en om de aardappelplanten, deponeer in emmer. 
  • Controleer de onderzijde van alle bladeren van de aardappelplant. Bij vondst van een nest oranjerode eitjes: Verwijder dit blad van de plant en stop die eveneens in je emmer. 
  • Op het grote perceel staat een grote, zwarte ton. Als je klaar bent kun je daar de inhoud van je emmer in legen. Draai altijd de deksel weer goed dicht, anders is al het werk voor niets.
Waar?
Dit seizoen staan de aardappels op twee plekken op het grote perceel: In een langgerekt bed evenwijdig aan de weg (van Sevenbornlaan) en helemaal achteraan in tuin 5 en 6.

Wanneer?
Nu! Gedurende een periode van (naar schatting) 5 a 6 weken mogen de aardappelplanten zo vaak mogelijk gecontroleerd worden. Kom op eigen gelegenheid, wanneer het jou uitkomt en ga aan de slag! In het rooster staat van 19.00 – 20.30, maar eerder of later of in het weekend is ook prima.

Instructie nodig?
Op maandag- en woensdagavond om 19.00 en op zaterdagochtend om 10.15 is er altijd iemand aanwezig die een korte toelichting kan geven. Of vraag aan een van de andere leden om de coloradokever, eitjes of larven aan te wijzen zodat je weet wat je te doen staat. Alle hulp is welkom!
 
Aanmelden?
Dat mag via www.inzetrooster.nl maar je kunt ook op je eigen moment naar de boerderij komen.

Deel dit bericht: