WEER VOGELGRIEP

Er is opnieuw vogelgriep geconstateerd in Nederland en dus moeten alle commerciele kippenhouders per direct hun kippen ophokken. Voor ons zijn, dankzij lobbyen van o.a. Herenboeren Nederland, de regels nu net iets soepeler: wij moeten onze kippen afschermen zodat ze niet in contact kunnen komen met wilde vogels of hun uitwerpselen. Om dat te regelen hebben we vandaag in allerijl de kas uitgeruimd en voorbereid als overdekte uitloop voor de kippen. Daar hebben ze de ruimte, is daglicht en het wordt verder comfortabel voor ze ingericht: stro op de grond, bakken met zand voor het nemen van een stofbad, veel groenteafval waar ze lekker aan kunnen pikken, en wie weet nog een enkele boomstronk, plant of ander vertier. Ze moeten één dag in de caravan verblijven, maar donderdagochtend wordt die tegen hun nieuwe ren aangezet en kunnen ze de nieuwe omgeving gaan verkennen. Het is niet zo lekker als een stuk gras met bloemen en bomen, maar het is ook (bij lange na) niet zo krap als een gesloten kipcaravan.

Deel dit bericht: