FRUITSTRUIKJES (1)

De stroken met fruitstruikjes die we vorig jaar tegelijk met de bomen hebben geplant, zijn niet allemaal heel erg goed aangeslagen. De meeste frambozen staan er redelijk bij. Ze zijn al behoorlijk geworteld en uitgegroeid en de klaver eronder is aangeslagen zodat er nauwelijks onkruid en gras opkomt. De enkele graspollen ertussen zijn nu weggehaald, straks zaaien we wat klaver bij, en dan gaat het verder wel.
Maar er zijn ook rijen frambozen die, net als de meeste stroken met bessen en bramen, nog niet meer zijn dan wat ielige stokjes met weinig wortel. Dus moeten ze geholpen worden om komend voorjaar wel goed te wortelen en te groeien. We hebben nu eerst met hand en schop voorzichtig de aarde direct rond het plantje onkruidvrij gemaakt. De komende week moeten we met de maaimachine, een freesmachine en de ouderwetse schop een smalle strook vrijmaken van gras en onkruid. Als dat een week of vier a vijf heeft gelegen, schoffelen we nog een keer om het laatste onkruid weg te halen en dan kan het mulchen beginnen, maar daarover dan meer.

Deel dit bericht: