ZOO….RIJP

Na een weekend niet oogsten was het een verademing om weer samen op het land te werken. Alle groente was bedekt met rijp, de mooie kristalstructuur van de natuur. We hebben niet veel keus meer qua oogstbare planten; dit keer waren het de prei en de boerenkool. Doordat de toplaag van de grond bevroren was, liet de prei een schacht achter. We hebben van Bram nog een extra klusje gekregen: het vrijmaken van de grond tussen de struiken/bomen. Sommigen zien er uit alsof er nooit iets uit gaat groeien. We hebben deze keer gasten in de ploeg: Jerry en Mireille, beiden op zoek naar een boerderij. Ze wonen aan de andere kant van Eindhoven en vinden Soerendonk eigenlijk net te ver weg.We sluiten de morgen af met een les Chi Kong van Heidi, heel ontspannend.

De Zaterdag Ochtend Oogstploeg

Deel dit bericht: