PETJE AF

Er zijn er maar weinigen die het langer dan een uur aankunnen: het verwijderen van alle kleine onkruidblaadjes en stengeltjes die volop om, tussen en over de minuscule kiemblaadjes van de wortels groeien en hen dreigen te verstikken. Het experiment met de gestoomde compost in de gleuven waar de wortelzaadjes instaan, heeft maar gedeeltelijk gewerkt. De lijn waar de wortels opkomen is duidelijk, maar de hoeveelheid onkruid is er niet minder om. En zo zeker tien stroken van 50 meter, ieder met vier groeven: da’s heel veel minutieus handwerk. We moeten voor volgend seizoen dan ook serieus nadenken hoe dat verder moet met de wortels: aan de ene kant zo’n heerlijk product, zeker ook de winterpenen die zo goed bewaren, aan de andere kant die enorme hoeveelheid handwerk. Maar intussen: het petje diep af, Marleen.

Deel dit bericht: