APPELS EN PEREN

De nieuwe fruitgroep is voortvarend aan het werk gegaan en heeft om te beginnen maar eens in kaart gebracht wat de situatie is. Zo hebben ze het plantschema opgeduikeld van onze twee boomgaarden en precies vastgelegd welke appel- en perensoorten in welke rij staan. In rij 1 van de grote boomgaard (links) staan bijvoorbeeld 21 bomen met Gloster appels en 11 bomen met Conference peren. En hoewel we in totaal elf soorten appels en vier soorten peren hebben, staat er wel in elke rij steeds één appelsoort en één perensoort. Best overzichtelijk dus. Het hele schema, inclusief de periodes waarin de verschillende soorten bloeien en plukrijp zijn, hangt op een bord in de schuur. Nu moet natuurlijk nog worden uitgewerkt hoe we het hele onderhoud door het jaar heen en de oogst precies gaan aanpakken; appeltje-eitje, toch?

Deel dit bericht: