YUVERTA BEZOEKT DE BOERDERIJ

Op zondag 30 oktober bracht een groep van 12 docenten van de Yuverta vestiging in Horst een bezoek aan onze boerderij. Yuverta is een onderwijsinstelling voor vmbo en mbo met 53 locaties, verspreid over een groot deel van het land. Ze verzorgt opleidingen op het gebied van klimaat, energie, water, voeding  en welzijn van mens en dier, het zogenoemde blauw/groen onderwijs.

De groep docenten was in het kader van een studiedag op rondreis door de provincie, waarbij diverse instellingen en bedrijven werden bezocht. Hun interesses lagen – uiteraard – op een ander vlak dan de vragen die tijdens de rondleidingen van aspirant-leden aan bod komen. Thema’s als de visie van Herenboeren, hoe de grond gezond houden, circulariteit, vruchtwisseling, jaarrond telen etc. kwamen uitgebreid aan bod, evenals vragen als ‘wie zijn de boeren’ en ‘wat is het verdienmodel’.
Het resultaat was een zeer leerzame en boeiende bijeenkomst voor alle aanwezigen.

Deel dit bericht: