HERENBOEREN PRESENT OP WINTERFESTIVAL

Afgelopen vrijdag gaven de Herenboeren acte de présence op het Winterfestival, georganiseerd door de gemeente Heeze-Leende. Het festival is onderdeel van het programma Duurzaam Vooruit, waarmee de gemeente stap voor de stap en samen met de inwoners de weg wil inslaan naar een duurzame wereld. Toepasselijke locatie was ecologische centrum De Kleine Stroom nabij de Strabrechtse heide in Heeze.
Met het evenement wil de gemeente haar inwoners, en met name de jeugd, op een laagdrempelige en toegankelijke manier meenemen in het thema circulariteit en hen laten ervaren hoe leuk het is om duurzaam bezig te zijn. Want bewustwording begint bij een positieve beleving!

De bezoekers konden onder andere kennismaken met het Repair Café, waar oude kleding, speelgoed en kapotte apparaten worden gerepareerd, er waren workshops over composteren en afval scheiden, er kon geshopt worden naar vintage meubeltjes en accessoires en er was een theatervoorstelling over de Plastic Soep. De herenboeren hebben een mooie bijdrage kunnen leveren aan het thema duurzaamheid en de boerderij op de kaart kunnen zetten in Heeze-Leende.

Deel dit bericht: