SWEET DUMPLING

Hoe schattig! Dit is de Sweet Dumpling of Patidou zoals de Fransen hem noemen. Deze pompoen blijft klein met zijn doorsnede van ongeveer 8-12 cm. De vruchten zijn crèmekleurig met groene (of oranje) strepen in diepe ribben. Het vruchtvlees smaakt nootachtig, zoet en heel erg lekker, zeggen ze. Ook deze pompoen is met schil te eten. Kwestie van 10-15 minuten opwarmen in de oven. Hierna is de schil lekker zacht en eetbaar. Misschien verwacht je het (niet) maar de binnenkant is geel/oranje. Smakelijk alvast! 😋
 
Ook goed om te weten, de sweet dumpling is een geweldige bewaarpompoen. Hij kan enkele maanden worden bewaard op een koele, droge plaats. Dan kun je dus nog wat langer genieten van zijn mooie uiterlijk. 😉
 
Wist je dat pompoen een zeer gezonde groente is? Pompoen bevat o.a. vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. En de mineralen kalium, calcium, fosfor, ijzer, koper en zink. Ook zit er veel Omega 3 in pompoen en bevat hij ook nog eens weinig vet.

Deel dit bericht: