Wie zijn wij?

Hieronder stellen de initiatiefnemers van Herenboeren De Groote Heide zich kort aan je voor.

Boy van de Laar

Boy van de Laar

Ik ben Boy van de Laar. Gepensioneerd docent Beeldende Vorming en nu met veel vrije tijd bezig met beeldende kunst en gezond leven. Herenboeren vind ik een bijzonder mooi initiatief en ik werk graag mee aan het opzetten van Herenboerderij De Groote Heide. 
Hans van Kuijk

Hans van Kuijk

Geboren en getogen in Leende, daarna gedurende 20 jaar gewoond in Utrecht, Zwolle en Den Bosch. Sinds 2004 weer woonachtig in Leende. Altijd al bezig geweest met veel lichaamsbeweging, in de loop van mijn leven steeds meer met (de zoektocht naar) gezond eten. Sindsdien is het mij duidelijk geworden dat goede voeding niet industrieel bewerkt moet zijn en dat de bodem waarop ons voedsel opgroeit (zowel plantaardig als dierlijk) gezond in balans moet zijn. Dat lukt alleen met een landbouwsysteem dat daadwerkelijk circulair en duurzaam is. Voor mij is het concept van Herenboeren daar het meest passend bij; kleinschalig gemengd bedrijf zonder bestrijdingsmiddelen en met zo min mogelijk kunstmatige bemesting of bijvoeding. Daarom ben ik één van de kartrekkers om een Herenboerderij in of nabij Leende te gaan opstarten.

 

Hugo Greefhorst

Hugo Greefhorst

Ik ben Hugo Greefhorst en woon sinds 2000 met Leila en onze 3 kinderen in Leenderstrijp. Een heerlijke landelijke en bosrijke omgeving om te wandelen, fietsen en te leven. In onze achtertuin staat een gastenverblijf annex kookstudio waar Leila voor maximaal 12 personen Marokkaanse kookworkshops verzorgt. De buitenboel en alle administratieve ‘rompslomp’ is voor mij. Niet zo vreemd omdat ik als ondernemer al vele jaren ondernemers adviseer bij hun administratieve en logistieke automatisering. Ik heb zakelijk inzicht en administratieve kennis en ga mijn steentje bijdragen voor onze Herenboerderij!

Johan Bax

Johan Bax

Ik ben Johan Bax, 39 jaar en geboren en getogen in Leenderstrijp. Ik ben opgegroeid en nog altijd actief op het agrarisch-recreatief bedrijf van mijn ouders. Maar ook in mijn werk én vanuit mijn bestuursfunctie bij de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) afdeling Groote Heide ben ik betrokken bij en geïnteresseerd in de groene ruimte in deze omgeving en de kansen en uitdagingen die onze omgeving biedt. Ik vind het belangrijk dat boeren, burgers en buitenlui samen ondernemen in de groene ruimte, van elkaars kennis profiteren, maar ook begrip voor elkaar hebben en dit ook tonen! Een project als Herenboeren kan hier in mijn beleving een hele belangrijke bijdrage aan leveren. Om deze reden wil ik graag als adviseur van Herenboeren optreden.

John Willems

John Willems

Ik ben sales director bij een high-tech toeleverancier in de regio Eindhoven. Naast mijn passie voor techniek vind ik het belangrijk om te streven naar een duurzame leefomgeving. De kans om als herenboer op een duurzame manier bezig te zijn met je eigen voedselproductie past perfect in deze filosofie waarin respect voor de natuur en puur natuurlijke producten centraal staan. Daarom wil ik graag als vrijwilliger zorgen dat Herenboerderij De Groote Heide een succes gaat worden!

Martine van de Pavoordt - Soupart

Martine van de Pavoordt – Soupart

Ik woon in Leende, met mijn man Kasper en twee zoons Theije en Fedde. Ik werk bij BDO Accountants & Adviseurs als HR Projectmanager. Bewust en duurzaam omgaan met de natuur en je leefomgeving vind ik belangrijk; goed en lekker eten met respect voor de mens, dier, bodem en de cultuurhistorie. Toen ik voor het eerst hoorde over Herenboeren, was ik direct enthousiast en actief om de boerderij in onze omgeving te realiseren. Mijn rol bij Herenboeren De Groote Heide? Ik houd me bezig met ledenwerving, marketing en (online) communicatie.

 
 
Norbert van den Hurk

Norbert van den Hurk

Opgegroeid en wonend in Leende. Ik ben er huisarts en samen met Hans van Kuijk in 2016 gestart met het project GezondDorp. Ik ben er van overtuigd dat gezonde voeding geen etiket heeft! Hoe mooi is het dat we straks kunnen eten van eigen grond en ook nog kunnen zien hoe het wordt verbouwd?! Volgens mij een unieke mogelijkheid om gezondheid naar een hoger niveau te tillen. 
Peter van Eck

Peter van Eck

Technisch Bedrijfskundige en nu docent aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. 25 jaar projectmanagement ervaring in veel verschillende omgevingen. Organiseren van events voor goede doelen tot grote veranderingen doorvoeren in het bedrijfsleven. Nu een starter bij Herenboeren De Groote Heide. Echt weten waar je eten vandaan komt. Weg met al die plastic verpakkingen. Eten van seizoensgroente. Dit samen oppakken daar krijg ik energie van.

Janssen R

Rick Janssen

Als liefhebber van verantwoord, gezond en smaakvol eten was ik al tijden opzoek naar een oplossing waarbij ik de voordelen van duurzaam geproduceerd eten kon combineren zonder de lasten van een eigen moestuin te hebben. Het herenboerenconcept sluit hier goed op aan en biedt ook meer, doordat je naast groentes en fruit ook je vlees hiervan kunt betrekken. Als vader neem ik mijn kinderen straks graag mee naar onze Herenboerderij om ze te laten zien waar hun eten vandaan komt. Als hobby kok kijk ik ernaar uit om uitgedaagd te worden om seizoengebonden gerechten te maken.

Robyn Reiling - Holland

Robyn Reiling – Holland

Ik ben Robyn Reiling-Holland. Ik woon in het mooie Leende met mijn man Jan-Willem, dochtertje Evie en onze vrolijke viervoeter Flo. Al een aantal jaren proberen we bewuster om te gaan met voeding. We hebben zelf in de achtertuin een eigen (poging tot) moestuin en twee kippen maar de oogst valt ieder jaar tegen. We werden daarom meteen enthousiast van het idee van Herenboeren. Een grote professionele dorpsmoestuin dat ieder jaar wel lukt als het goed is. Wat een mooi concept! Van beroep ben ik advocaat dus ik help waar ik kan met de formele en juridische kanten van het oprichtingsproces. 
Sanne van der Zanden

Sanne van der Zanden

Geboren en getogen in Leende en bewust bezig met een gezonde leefstijl. Eind 2017 hoorde ik voor het eerst van Herenboeren. Hoewel meteen enthousiast, heb ik eerst het juiste moment afgewacht om door te pakken. Want als ik ergens voor ga, wil ik het goed en met volle overtuiging doen. Het geeft me heel veel energie om Herenboeren De Groote Heide samen met deze groep enthousiaste kartrekker te verwezenlijken! Mijn marketingachtergrond en ruime ervaring met projectmatig werken komen binnen dit traject goed van pas.

Wytse de Jong

Wytse de Jong

Ik ben als vader van twee jonge kinderen bezig om ze uit te leggen waar voedsel vandaan komt, en hoe beter als op een eigen boerderij. We doen dit al in onze moestuin, met melk en kaas van de boer. Maar ik wil dat mijn kinderen later weten dat een wortel uit de grond komt, en niet als plakjes in de supermarkt groeit. Eten doe ik graag met smaak, ik kook graag nieuwe recepten en kan heerlijk genieten van uitgebreid (uit)eten. De variatie welke wij kunnen brengen in de boerderij in combinatie met het eten van het seizoen zullen mij en ons gezin nog meer prikkelen tot het koken van nieuwe recepten. En bij lekker eten hoort lekkere wijn.