Skip to content
Sluit

Wie zijn wij?

Hieronder stellen onze boer en de bestuursleden van Herenboeren De Groote Heide zich kort aan je voor.

Bram Verhoeven

Boer van Herenboeren De Groote Heide

Samen met zijn vrouw Petra en twee zoons woont Bram midden op de Baronie. Bram en Petra kennen elkaar al vanaf de kleuterklas. Hij wilde altijd al boer worden en heeft dan ook de Groenschool gedaan. Uiteindelijk is hij, bij gebrek aan een geschikt boerenbedrijf en na verdere studie, arbeidsfysiotherapeut en ergonoom geworden. Hij is gespecialiseerd in fysieke arbeidsbelasting en kwam hierdoor veel bij medewerkers in groene beroepen. Op 16 maart 2020 trad Bram in dienst bij Herenboeren Nederland en begon aan de opstart van de herenboerderij in Soerendonk. De werkzaamheden van Bram bestaan o.a. uit het verzorgen van de gewassen en kippen, het onderhouden van machines, het maken van planningen voor vrijwilligers, het aansturen van vrijwilligers op het land, inkopen van materialen en afstemmen met het bestuur. Bram is erg benieuwd hoe de herenboerderij er over een paar jaar uit ziet. Wat al het harde werken dan heeft opgeleverd en wat hij als boer zelf allemaal bijgeleerd heeft.

Bram

Bestuursleden

Het dagelijks bestuur van de boerderij bestaat uit leden van de boerderij. Samen verdelen zij de werkzaamheden die komen kijken bij het runnen van een coöperatieve boerderij. Veel werkzaamheden zijn belegd in commissies, zoals ‘Monitoring’, ‘Plant & dier’, ‘Aan de slag’, ‘Ledenwerving’ en ‘Communicatie’.
Hanneke Balk

Hanneke Balk

Voorzitter | Herenboer #111

Op een paar honderd meter van ons huis in Soerendonk is de Herenboerderij inmiddels van start gegaan. Pas toen die locatie gekozen was, ben ik me écht voor Herenboeren gaan interesseren, daar ben ik heel eerlijk in. Omdat ‘besturen’ mij, als oud wethouder in Cranendonck en Waalre, op het lijf geschreven is, ben ik vol enthousiasme bestuurslid geworden. Maar ook voor allerlei andere klussen steek ik graag de handen uit de mouwen.

 
 
Hugo Greefhorst

Hugo Greefhorst

Penningmeester | Herenboer #3

Ik ben Hugo Greefhorst en woon sinds 2000 met Leila en onze 3 kinderen in Leenderstrijp. In onze achtertuin staat een gastenverblijf annex kookstudio waar Leila voor maximaal 12 personen Marokkaanse kookworkshops verzorgt. Als ondernemer adviseer ik al vele jaren ondernemers bij hun administratieve en logistieke automatisering. Hiermee ga ik ook mijn steentje bijdragen voor onze Herenboerderij!

WhatsApp Image 2021-12-06 at 10.35.27

Henk Hirs

Bestuurslid | Herenboer #156

Toen ik in mei 2020 hoorde van het bestaan van de Herenboeren, zijn mijn vrouw en ik zo ongeveer de dag erna lid geworden. We woonden, na 30 jaar in het buitenland als journalist, net in Eindhoven en dit was precies wat we wilden: gezond eten, lekker buiten op het land met je handen werken en samen met allerlei andere mensen iets opbouwen dat bijdraagt aan een ecologisch verantwoorde samenleving. Ik werk twee dagen per week op de boerderij en schrijf met veel plezier elke week het dagboek. In het bestuur doe ik communicatie en techniek.

Marcel Rosbergen

Marcel Rosbergen

Bestuurslid | Herenboer #30

Ik ben in 1974 geboren in Brielle en sinds 2004 inwoner van het gezellige Leende. Mijn passie voor moestuinen heb ik van mijn opa, die altijd bezig was in zijn volkstuin. De laatste jaren ben ik met mijn gezin steeds meer op zoek naar gezonde en pure ingrediënten. Deze zoektocht bleek niet eenvoudig en bij het horen van Herenboeren De Groote Heide heb ik ons direct ingeschreven. Met veel plezier begeleid ik de commissie Plant & Dier. Deze commissie houdt zich bezig met de kwaliteit van de bodem, de diversiteit aan gewassen en het dierenwelzijn.

 
 
Martin

Martin Daudey

Secretaris | Herenboer #137

In maart 2020 sloten wij ons aan bij Herenboeren De Groote Heide. Een prachtig initiatief en dat ook nog bijna in de achtertuin in het mooiste stukje van Cranendonck: De Baronie van Cranendonck.  In de korte tijd dat we lid zijn heb ik meer geleerd over het boerenbedrijf dan in de hele periode daarvoor. Ik vind het belangrijk dat we weten waar ons voedsel vandaan komt. Dat we met deze coöperatie in harmonie met de omgeving voedsel verbouwen en ernaar streven om het beter achter te laten voor een volgende generatie. Ik wissel mijn werk – veelal achter beeldschermen verbeteren van planning en forecasting processen – graag af met werken op het land en aan de organisatie van de Herenboeren De Groote Heide.