Sluit
Skip to content

Wie zijn wij?

Hieronder stellen de initiatiefnemers van Herenboeren De Groote Heide zich kort aan je voor.

Peter van Eck

Peter van Eck

Secretaris | Herenboer #2

Technisch Bedrijfskundige en nu docent aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. 25 jaar projectmanagement ervaring in veel verschillende omgevingen. Organiseren van events voor goede doelen tot grote veranderingen doorvoeren in het bedrijfsleven. Nu een starter bij Herenboeren De Groote Heide. Echt weten waar je eten vandaan komt. Weg met al die plastic verpakkingen. Eten van seizoensgroente. Dit samen oppakken daar krijg ik energie van.

Hugo Greefhorst

Hugo Greefhorst

Penningmeester | Herenboer #3

Ik ben Hugo Greefhorst en woon sinds 2000 met Leila en onze 3 kinderen in Leenderstrijp. In onze achtertuin staat een gastenverblijf annex kookstudio waar Leila voor maximaal 12 personen Marokkaanse kookworkshops verzorgt. Als ondernemer adviseer ik al vele jaren ondernemers bij hun administratieve en logistieke automatisering. Hiermee ga ik ook mijn steentje bijdragen voor onze Herenboerderij!

Wytse de Jong

Wytse de Jong

Voorzitter | Herenboer #4

Ik ben als vader van twee jonge kinderen bezig om ze uit te leggen waar voedsel vandaan komt, en hoe beter als op een eigen boerderij. We doen dit al in onze moestuin, met melk en kaas van de boer. Maar ik wil dat mijn kinderen later weten dat een wortel uit de grond komt, en niet als plakjes in de supermarkt groeit. Eten doe ik graag met smaak, ik kook graag nieuwe recepten en kan heerlijk genieten van uitgebreid (uit)eten. De variatie welke wij kunnen brengen in de boerderij in combinatie met het eten van het seizoen zullen mij en ons gezin nog meer prikkelen tot het koken van nieuwe recepten.

Marieke Evers

Marieke Evers

Bestuurslid | Herenboer #45

Mijn eerste essay ooit ging over sociale duurzaamheid, over de sleutelpositie van de gebruiker binnen de duurzaam gebouwde omgeving. Vele jaren en zijpaden verder schrijf ik nog steeds, maar dan avonturenverhalen voor de jeugd. Ik probeer steeds opnieuw duurzame(re) keuzes te maken in het dagelijks leven en dat levert behoorlijk wat keuzestress op. Over Herenboeren hoefde ik niet te twijfelen; samen duurzaam voedsel produceren op een prachtige plek. Ik woon in Valkenswaard en fiets nu regelmatig de Groote Heide over. 

Marcel Rosbergen

Marcel Rosbergen

Bestuurslid | Herenboer #30

Ik ben in 1974 geboren in Brielle en sinds 2004 inwoner van het gezellige Leende. Mijn passie voor moestuinen heb ik van mijn opa, die altijd bezig was in zijn volkstuin. De laatste jaren ben ik met mijn gezin steeds meer op zoek naar gezonde en pure ingrediënten. Deze zoektocht bleek niet eenvoudig en bij het horen van Herenboeren De Groote Heide heb ik ons direct ingeschreven. Met veel plezier begeleid ik de commissie Plant & Dier. Deze commissie houdt zich bezig met de kwaliteit van de bodem, de diversiteit aan gewassen en het dierenwelzijn.

 
 
Hanneke Balk

Hanneke Balk

Bestuurslid | Herenboer #111

Op een paar honderd meter van ons huis in Soerendonk is de Herenboerderij inmiddels van start gegaan. Pas toen die lokatie gekozen was, ben ik me écht voor HB gaan interesseren, daar ben ik heel eerlijk in. Omdat ‘besturen’ mij, als oud wethouder in Cranendonck en Waalre, op het lijf geschreven is, ben ik vol enthousiasme bestuurslid geworden. Maar ook voor allerlei andere klussen steek ik graag de handen uit de mouwen.

 
 
Boy van de Laar

Boy van de Laar

Kartrekker | Herenboer #75
Ik ben Boy van de Laar. Gepensioneerd docent Beeldende Vorming en nu met veel vrije tijd bezig met beeldende kunst en gezond leven. Herenboeren vind ik een bijzonder mooi initiatief en ik werk graag mee aan het opzetten van Herenboerderij De Groote Heide. 
Norbert van den Hurk

Norbert van den Hurk

Kartrekker | Herenboer #7
Opgegroeid en wonend in Leende. Ik ben er huisarts en samen met Hans van Kuijk in 2016 gestart met het project GezondDorp. Ik ben er van overtuigd dat gezonde voeding geen etiket heeft! Hoe mooi is het dat we straks kunnen eten van eigen grond en ook nog kunnen zien hoe het wordt verbouwd?! Volgens mij een unieke mogelijkheid om gezondheid naar een hoger niveau te tillen. 
Sanne van der Zanden

Sanne van der Zanden

Kartrekker | Herenboer #1

Geboren en getogen in Leende en bewust bezig met een gezonde leefstijl. Eind 2017 hoorde ik voor het eerst van Herenboeren. Hoewel meteen enthousiast, heb ik eerst het juiste moment afgewacht om door te pakken. Want als ik ergens voor ga, wil ik het goed en met volle overtuiging doen. Stiekem ben ik dan ook super trots om te zien hoe we van de eerste informatieavond in maart 2019 dankzij een flinke club kartrekkers kwamen tot de opening in maart 2020. Mijn rol bij Herenboeren De Groote Heide nu? Ik houd me bezig met marketing en (online) communicatie. En als het past help ik een handje bij het oogsten.

Hans van Kuijk

Hans van Kuijk

Kartrekker | Herenboer #8

Altijd al bezig geweest met veel lichaamsbeweging, in de loop van mijn leven steeds meer met (de zoektocht naar) gezond eten dat niet industrieel bewerkt moet zijn en dat de bodem waarop ons voedsel opgroeit (zowel plantaardig als dierlijk) gezond in balans moet zijn. Dat lukt alleen met een landbouwsysteem dat daadwerkelijk circulair en duurzaam is. Daarom ben ik één van de kartrekkers om een Herenboerderij in of nabij Leende te gaan opstarten.

 

John Willems

John Willems

Kartrekker | Herenboer #5

Ik ben sales director bij een high-tech toeleverancier in de regio Eindhoven. Naast mijn passie voor techniek vind ik het belangrijk om te streven naar een duurzame leefomgeving. De kans om als herenboer op een duurzame manier bezig te zijn met je eigen voedselproductie past perfect in deze filosofie waarin respect voor de natuur en puur natuurlijke producten centraal staan. Daarom wil ik graag als vrijwilliger zorgen dat Herenboerderij De Groote Heide een succes gaat worden!

Martine van de Pavoordt - Soupart

Martine Soupart

Kartrekker | Herenboer #6

Ik woon in Leende, met mijn man Kasper en twee zoons Theije en Fedde. Ik werk bij BDO Accountants & Adviseurs als HR Projectmanager. Bewust en duurzaam omgaan met de natuur en je leefomgeving vind ik belangrijk; goed en lekker eten met respect voor de mens, dier, bodem en de cultuurhistorie. Toen ik voor het eerst hoorde over Herenboeren, was ik direct enthousiast en actief om de boerderij in onze omgeving te realiseren. Mijn rol bij Herenboeren De Groote Heide? Ik houd me bezig met ledenwerving, marketing en (online) communicatie.

 
 
Erna Horsten

Erna Horsten

Kartrekker | Herenboer #2

Ik ben Erna Horsten, docent Nederlands als tweede taal op het Stercollege. Ik woon in de binnenstad van Eindhoven. Alle reuring op loopafstand, maar geen tuin. Mijn tomaatjes van eigen balkon zijn het lekkerst, het is alleen een beetje weinig! Ik mis een stukje grond om met mijn handen in te woelen en ik hou van groentjes. Bij herenboeren (óók voor dames) kiezen we samen wat er over een paar maanden op het menu staat. Vers van het land. En je mag meehelpen, maar het hoeft niet. Hoe heerlijk is dat!

 
 
Robyn Reiling - Holland

Robyn Reiling – Holland

Kartrekker | Herenboer #9
Ik ben Robyn Reiling-Holland en woon in Leende met mijn man Jan-Willem, dochtertje Evie en hond Flo. We hebben zelf in de achtertuin een eigen (poging tot) moestuin en twee kippen, maar de oogst valt ieder jaar tegen. We werden daarom meteen enthousiast van het idee van Herenboeren. Wat een mooi concept! Van beroep ben ik advocaat dus ik help waar ik kan met de formele en juridische kanten van het oprichtingsproces.