Skip to content

ZOO

De zaterdagochtendoogstploeg

Zaterdagochtendoogstploeg

Elke zaterdag van 8 tot 10 uur hard werken

De zaterdagochtendoogstploeg (ZOO) start in principe elke zaterdag om 8 uur. Hoewel de meesten zelf in de WhatsApp hebben kunnen zien wat er nog van het land af ‘moet’ krijgen ze eerst een korte instructie. Dan weet iedereen wat er die ochtend van het land moet en hoe. Door de ervaring weten ze vaak zelf al hoe dat moet: snijbiet net boven de grond afsnijden met een mes en de kisten mogen lekker vol, spruiten knippen met een heggenschaar en gewoon zo op de aanhanger, preien gewoon uit de grond trekken en met 30 in een kist etc. Ze gaan door tot een uur of 10 want dan moet alles natuurlijk klaarliggen voor de uitgifte. Daarna genieten ze samen van een kopje koffie en thee, welverdiend. En regelmatig maakt één van de ZOO-leden iets lekkers voor daarbij. Het vaak harde werken maakt namelijk dorstig én hongerig.

ZOO gezellig die zaterdagochtend!

Op zaterdagochtend 25 juni 2023 was onze huisfotograaf Joost Verpoort ook al vroeg aanwezig. Hij maakte prachtige foto’s van de ZOO. Zelfs met de felle zon staan de dames en heren en de omgeving er goed op toch? Het harde werken én de gezelligheid spat werkelijk van deze foto’s af!
 

Bijzijn is meemaken

Mocht je dat nog ook eens mee willen maken, dat kan altijd! Meld je aan via het inzetrooster of kom gewoon op zaterdagochtend naar onze Herenboerderij. Zorg dat je iets voor 8 uur bij de schuur bent want daar verzamelt de ZOO.  
 
Liever wat langer slapen? Kom dan naar een meewerkzaterdag, die starten pas om 10.00 uur.
_DSC4222
DBvdB-ZOO-2
DBvdB-bonen
DBvdB-ZOO-3
20230624 Sanne-HBDG