Skip to content

De Baronie van Cranendonck

Landgoed De Baronie van Cranendonck kenmerkt zich door zijn sfeer, uitstraling en relatie met natuur en cultuur. Het landgoed ligt in het Cranendonckse bos. De aanwezigheid van het kasteeltje Cranendonck en de vroegere kasteelruïne geven het gebied extra allure

Goede bereikbaarheid van De Baronie van Cranendonck

Kom jij met de voet, de fiets, het openbaar vervoer of de auto?

De Baronie ligt in het hart van gemeente Cranendonck. Het dan ook zal niemand verbazen dat er veel leden wekelijks te voet of met de fiets naar de Herenboerderij komen. Te voet vanuit Soerendonk. Met de fiets vanuit de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en zelfs Aalst-Waalre en Valkenswaard. De laatsten fietsen daarbij vaak over De Groote Heide.

 
Toch maken de directe ontsluitbaarheid via de A2 en station Maarheeze de ligging helemaal compleet. Herenboeren De Groote Heide is vanuit Soerendonk en Maarheeze te bereiken in maximaal 5 autominuten. In slechts 5 tot 10 autominuten vanuit Budel, Hamont (België), Leende, Leenderstrijp en Sterksel. En in 10 tot 15 autominuten vanuit Aalst-Waalre, Eindhoven, Heeze en Valkenswaard.
_DSC4871
InVogelvlucht

Gebiedsontwikkeling van De Baronie van Cranendonck

Behoud, versterking en ontwikkeling van deze bijzondere plek

Vanuit het concept Vitaliteit werkt een enthousiaste groep initiatiefnemers samen met de gemeente aan het behoud, de versterking en ontwikkeling van deze bijzondere plek. Herenboeren De Groote Heide was het eerste initiatief dat daadwerkelijk werd gestart, in juni 2020. En er staan nog een hoop mooie dingen te wachten! Zo heeft De Baronie als onderdeel van zowel natuurgrenspark De Groote Heide als grenspark Kempen~Broek de potentie een natuurpoort te worden. Dankzij het routepaneel tegen het witte kasteeltje stippel je nu al eenvoudig zelf de mooiste routes uit, door van knooppunt naar knooppunt te wandelen.

Lees ook meer over Herenburen; groepjes waarin leden afspraken maken over wie wanneer de oogst ophaalt.