Nieuwsbrief november 2019 – Leden stemmen massaal in met locatie

Met deze nieuwsbrief informeren we je over de laatste ontwikkelingen van onze eigen boerderij en andere Herenboerderijen.

Impressie Ledendag

De saamhorigheid was voelbaar en zichtbaar tijdens de eerste ledendag van onze Herenboerderij. Zo mogelijk nam het enthousiasme op zondag 10 november over de locatie en het initiatief enkel toe. 

Massaal ingestemd met beoogde locatie

In het formele gedeelte van onze eerste ledendag werd door Wytse de Jong, voorzitter van Herenboeren De Groote Heide, een belangrijke vraag gesteld: “Gaan jullie akkoord met het zetten van vervolgstappen voor deze locatie?”. Het enorme applaus wat volgde als antwoord op deze vraag sprak boekdelen: de aanwezigen gingen massaal akkoord met dit voorstel! Dat betekent dat de gesprekken met gemeente Cranendonck worden doorgezet. Met als doel om in het eerste kwartaal van 2020 de eerste schep in de grond te kunnen zetten.

Missie geslaagd! 

In de zoektocht naar een geschikt stuk grond voor onze Herenboerderij hebben we steeds een aantal criteria benoemd. Eén daarvan was grond centraal in de Groote Heide om deelnemers vanuit de zes gemeenten te kunnen aantrekken. “Missie geslaagd!”, lijken we nu al te kunnen zeggen: In gesprek over grond in Soerendonk en onze huidige 99 ‘leden’ wonen in alle gemeenten van De Groote Heide. En zelfs (ver) daarbuiten hebben de eerste mensen ons weten te vinden!


Deze zes gemeenten vormen samen De Groote Heide: Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel (B), Heeze-Leende, Neerpelt (B) en Valkenswaard. Waarbij gemeente Heeze-Leende in bovenstaande afbeelding is opgesplitst in Heeze, Leende (Leende en Leenderstrijp) en Sterksel. En gemeente Cranendonck Budel (Budel, Budel-Dorplein en Budel-Schoot), Maarheeze en Soerendonk omvat. Gastel ontbreekt dus nog wel in ons lijstje…


Herenboeren bij ‘Onze Boerderij’
(Yvon Jaspers)

Yvon Jaspers ging in gesprek met boer Geert en stelde hem diverse interessante vragen om te weten te komen hoe hij het vindt om boer in loondienst te zijn op de eerste Herenboerderij van Nederland. Ook werd de kipcaravan mooi in beeld gebracht.
>>> Uitzending gemist? Je kijkt hem hier terug.

Weer (bijna) een mijlpaal…

Het huidige aantal ondertekende intentieverklaringen:

Schrijf jij je ook in? Je vindt de intentieverklaring online en kunt deze per mail aan ons retourneren.

Oproep vrijwilligers

Ondanks de grote groep enthousiaste kartrekkers kunnen we altijd nog versterking gebruiken. Als je graag de handen uit de mouwen steekt kun je je aanmelden als vrijwilliger en zo actief onze Herenboerderij helpen verwezenlijken. We zoeken op korte en lange termijn vrijwilligers voor verschillende activiteiten.
Zonder compleet te zijn kun je denken aan:

 • Bestuur    
 • Werkgroep hulptroepen boer
 • Kascommissie    
 • Werkgroep inrichting schuur
 • Bodem advies commissie    
 • Werkgroep distributie boerderij
 • Activiteiten commissie    
 • Werkgroep distributie Heeze
 • Plant en Dier commissie    
 • Werkgroep distributie Eindhoven
 • Ledenwerving    
 • Werkgroep Groen en doen
 • Werkgroep koken en recepten

Wil je meedoen? Je bent van harte welkom, ook als je een kleine bijdrage wilt leveren. We praten graag met je over wat je wilt en kunt doen, over je interesses, (vak)kennis, motivatie en beschikbare tijd. Laat van je horen door een mailtje te sturen aan degrooteheide@herenboeren.nl.


Rondleiding Herenboerderij Wilhelminapark

Nieuwsgierig geworden? Wil je een échte Herenboerderij eens met eigen ogen zien? De Herenboeren in Boxtel runnen sinds 2016 een kleinschalige, gemengde Herenboerderij. Zij organiseren maandelijks op zaterdag rondleidingen voor iedereen die interesse heeft. Deelname is gratis en vrijblijvend. Wil je meelopen? Stuur dan even een mail naar info@herenboeren.nl met vermelding van de datum en het (waarschijnlijke) aantal deelnemers.


Rondleidingen in 2019
16 november
21 december

Lees meer

Nieuws vanuit het (Herenboeren)land

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: