Vers van ’t Land | Nieuwsbrief juni 2020

In deze nieuwsbrief vind je de volgende onderwerpen:
Veel leesplezier!

 

Herenboeren De Groote Heide is officieel geopend!

Twee lange dagen feest voor alle leden: in het weekend van 20 en 21 juni openden we samen onze herenboerderij. Bijzonder om al die tinten groen op het grote perceel te zien sprankelen, op wat tot voor kort nog zwart braakliggend terrein was. Aan het eind van de rondleiding waren er veel blije gezichten toen iedereen zelf de oogst van het land mocht halen. Armen en manden vol radijsjes, gele en/of rode bieten, krulsla en andijvie gingen mee naar huis, die inmiddels allemaal, na een paar keer wassen, verwerkt zijn in een heerlijke salade, stamppot of soep.

Eerder op de zaterdag vierden de burgemeester van Cranendonck, Roland van Kessel, wethouder Frans Kuppens en Geert van der Veer (voorzitter Herenboeren Nederland) de officiële opening met ons. Het naambord voor Herenboeren De Groote Heide werd mede onthuld door voorzitter Wytse de Jong, met op de achtergrond de boomgaard, de koeien en de kippen. Uiteraard volgde daarna een rondwandeling over ‘ons’ terrein. Een dag later hebben andere initiatiefnemers die zich de komende jaren zullen vestigen op en rond de Baronie van Cranendonck ook gedeeld in de feestvreugde in een speciale rondleiding. We kijken ernaar uit hen als buren te verwelkomen en gezamenlijk te werken aan een bruisende, groene toekomst.

In de media werd uitgebreid aandacht besteed aan onze festiviteiten:

 

Iedere week verse oogst van het land
 
We zijn pas net gestart, maar nu al komen er IEDERE WEEK de meest heerlijke groenten van het land. Wat een prestatie van onze boeren Bram en Jordy én natuurlijk ook van leden die de handen uit de mouwen staken de laatste weken.

Tot nu toe werden al tuinbonen, andijvie, koolrabi, paksoi, diverse soorten sla, courgette, radijsjes, bieten, diverse soorten kruiden, Chinese kool, snijbiet en raapstelen geoogst. Wekelijks werd dit nog aangevuld met heerlijke eieren van onze eigen kippen.


Maand in een minuutje
Benieuwd hoe dat er allemaal tot stand kwam? Iedere maand maken we een filmpje van alle foto’s die we maakten tijdens het werk en bij activiteiten. Deze keer de maand JUNI: volle akkers en feest op de boerderij! (1:00 min).

 

 
 

Recepten
 
Op onze website verzamelen leden van de boerderij veel heerlijke recepten, gemaakt met ingrediënten die van het land komen. Ook verzamelen we daar tips & tricks om de verse producten zo lang mogelijk vers te houden of te bewerken zodat je ze lang(er) kunt bewaren. Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje en stuur zelf je favoriete recepten in!
 

 

Lid worden

Na een vliegende start en nu eerste fantastische oogsten worden verdeeld, merken we dat er veel nieuwe leden toestromen. In onze boerderij is nu nog plaats voor zo’n 35 gezinnen (bestaande uit 2 tot 5 personen). Wil jij ook meedoen? Meld je dan snel aan als Herenboer en pluk jouw graantje mee van je eigen boerderij!
 

 

 

Rondleiding over de boerderij

Sinds half juni mogen we gelukkig weer activiteiten op de boerderij organiseren. Omdat er veel interesse is in deelnemen aan onze boerderij en zich wekelijks nieuwe leden aanmelden, zijn er in juli meerdere rondleidingen gepland:

woensdag 1 juli | 19.30 uur
zondag 5 juli | 10.30 uur
donderdag 9 juli | 19.30 uur

Vanaf augustus kun je iedere eerste zondag van de maand met ons meelopen over de boerderij.

zondag 2 augustus | 10.30 uur
zondag 6 september | 10.30 uur

 

 

Handige links


Herenboeren De Groote Heide is een professionele en innovatieve coöperatie. We organiseren onze boerderij graag goed en efficiënt. Daarom werken we met een verschillende apps om het leven makkelijker te maken. Hieronder vind je de links naar onze favoriete apps:

  • Meld je op Inzetrooster aan als vrijwilliger voor ‘diensten’ op de boerderij
  • STEK: bekijk de weekoogst en bestel je vleespakket
  • Volg Herenboeren De Groote Heide op Instagram en Facebook

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Faceboek

Website

Twitter

Instagram

Vimeo

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: