KIPPEN BLIJVEN BINNEN

Boer Bram heeft donderdagavond nog snel even de mestband van de kipcaravan afgedraaid, zodat het kippenverblijf helemaal schoon is. De kippenmest ligt nu in een hoop achter de caravan, waar de dames natuurlijk weer gretig in pikken. De reden voor deze avondlijke actie: het ministerie van landbouw heeft per donderdagavond 12 uur een landelijke ophokplicht afgekondigd omdat er elders in het land vogelpest is geconstateerd. Alle kippen van commerciële bedrijven moeten binnen blijven. Ook al vallen we daar als Herenboerderij formeel niet onder, we doen wel mee om onze eigen kippen en die van bedrijven in de omgeving te beschermen. De kippen blijven dus binnen, maar er is in de caravan ventilatie en er zijn voorzieningen geplaatst om verveling te voorkomen, zoals strobakjes, pikblokken en wat kolen, vers van het land. De kippen worden dagelijks gezien en verzorgd, en hopelijk mogen ze binnenkort weer lekker naar buiten.

Deel dit bericht: