KNOLSELDERIJ

Alle knolselderij is nu ook binnen gehaald, maar het moet gezegd, het was een wat magere oogst. Er zitten wel grote knollen tussen, maar ook heel veel kleintjes en hele kleintjes. Knolselderij doet het normaal al niet zo goed op zandgrond, en die van ons was ook nog aan de late kant de grond in gegaan. De knolselderij die je in de meeste winkels koopt, is ook nog eens extra groot dankzij een forse hoeveelheid kunstmest. Onze knolselderijen hebben wel een aantal malen biologische bijvoeding gehad, maar dat was dus niet voldoende. Allemaal overwegingen als we voor het volgende seizoen gaan bepalen of we dit opnieuw gaan proberen. Overigens, de knolletjes kunnen niet alleen in de erwtensoep, maar zijn ook de basis van een goede selleriesalade en het groen kun je gebruiken in soepen en sauzen.

Deel dit bericht: