HEKWERK WEER

“Dat ziet er prima uit,” oordeelde een mevrouw die langsliep om haar hond uit te laten. Ook andere omwonenden reageerden positief op onze afrastering die ervoor moet zorgen dat konijnen en andere dieren niet tussen onze oogst terecht komen. Maar het dichtscheppen van de geul waarin het ijzerdraad verzonken is zodat beesten ook niet makkelijk onder het hek door kunnen graven, was nog wel even een dingetje. Halfbevroren grond schept was lastig en op hele stukken lag de zandhoop aan de ene kant van het hek maar zat de geul aan de andere. Stevig doorwerken was ook de beste manier om warm te blijven bij een temperatuur maar net boven het vriespunt. Vervolgens moest er langs het hek nog graszaad worden ingezaaid en alles aangeharkt. Dan kan het met een simpele maaimachine worden bijgehouden en raakt het hek niet binnen de kortste tijd overwoekerd met metershoog onkruid.

Deel dit bericht: