Kerstrecepten
Om de prachtige oogsten van onze boerderij ook tijdens het Kerstdiner een hoofdrol te laten spelen, sturen we je hierbij enkele recepten. De recepten ontvingen wij van een bevriende chefkok uit de regio.
- Groenten smoren
- Hasselback aardappelen
- Compôte van ui en rode biet
- Atjar van rode kool
- Winterpeen in zoutkorst
Alvast smakelijk eten en hele prettige feestdagen!
|
Atjar van rode kool500 gram rode kool Specerijen: De specerijen maal je fijn met een vijzel en meng je met de azijn, suiker en water. Dit breng je samen aan de kook in een pannetje, dan haal je het van het vuur af. Laat het mengsel nog 2 a 3 uur trekken. Daarna zeven. De rode kool snijd je heel fijn en doe je in een schaal. De vloeistof breng je nogmaals aan de kook en giet je kokend over de rode kool. Het geheel laat je 12u trekken in de koelkast. En dan is het klaar! Bewaren in de koelkast. Serveren met bijvoorbeeld wat sesamzaadjes en/of verse koriander overheen. Lekker bij wild, of bijvoorbeeld rendang. |
Winterpeen in zoutkorst(voor 4 winterpenen) Kneed de ingrediënten samen tot een deeg. Laat dit een half uur rusten en rol het daarna dun uit tot ongeveer 5 mm. Leg de winterpenen in een ovenschaal, eventueel met wat tijm en een paar tenen knoflook en omhul ze aan de bovenkant en zijkanten met het deeg. Plaats het ongeveer een uur in de oven op 200 graden en laat ze dan een kwartier buiten de oven rusten. Breek vervolgens het deeg open en haal de wortels eruit. De gepofte knoflook kan je eventueel nog fijn prakken en mengen met twee eetlepels yoghurt en twee eetlepels mayonaise. Deze serveer je dan bij de wortels. |