LEDENBERICHT | Herenboeren De Groote Heide | Nieuwe tijdsblokken vanaf 20 februari 🐓 Poll over de kip en het ei ⛄ Winters weer 🎁 Afscheid Jordy

In dit ledenbericht vier boodschappen:
Tot zaterdag!
 

Nieuwe tijdsblokken vanaf 20 februari

Onze herenboerderij heeft steeds meer leden, wat uiteraard een fantastische ontwikkeling is. Dit betekent wel dat het tijdens de uitgifte in het laatste tijdsblok te druk wordt. Vandaar onderstaande herindeling die ingaat per 20 februari 2021 (deze zaterdag dus!).
  • 10:00 – 10:30 uur: lidnummer 1 t/m 45
  • 10:30 – 11:00 uur: lidnummer 46 t/m 90
  • 11:00 – 11:30 uur: lidnummer 91 t/m 135
  • 11:30 – 12:00 uur: lidnummer 135 en hoger
Check dus even je lidnummer en op welk moment je voortaan welkom bent op de boerderij. Uiteraard zorgt de distributiecommissie er zoals altijd voor dat de oogst gelijkmatig over de tijdsblokken verdeeld is. Herenburen
Voor de Herenburen (groepjes van leden die voor elkaar de oogst meenemen) blijft de mogelijkheid om ook in het tijdsblok van één van die ‘buren’ af te komen halen. Wil jij trouwens weten of er een mogelijkheid is om mee te doen aan een Herenburen-groepje of er zelf eentje proberen te vormen? Laat je naam en adres dan via de mail achter en we kijken wat mogelijk is.
 
 

Poll: de kip en het ei

In januari zijn alle kippen uit onze kipcaravan ondergebracht bij leden en vrienden/familie van leden. Een geslaagde actie dus! Door de landelijke ophokplicht konden de boeren de vrije leefomstandigheden van onze kippen niet meer waarborgen.

De afgelopen periode is gebleken dat de kipcaravan een aantal mankementen vertoont. Nu de kipcaravan leeg staat en geheel is gereinigd zoeken we samen met de leverancier naar een oplossing. In de tussentijd onderzoeken we op welke wijze we in de nabije toekomst kippen willen houden op onze boerderij. We willen een circulaire boerderij zijn waarbij onze dieren een belangrijke rol vervullen in het onderhouden van een gezonde en vitale bodem. Tevens willen we de dieren ook voldoende leefruimte bieden bij een (nieuwe) ophokplicht.

Voorlopig hebben we dus geen kippen en geen eieren op onze boerderij. Er is echter wel vraag naar eieren. We staan gezamenlijk voor de volgende keuze: voorlopig geen eieren of tijdelijk eieren extern inkopen. 

Graag leggen we deze keuze voor aan alle leden door een poll. De meeste stemmen zullen gelden en per lidnummer kan er eenmaal gestemd worden. Het invullen van de poll duurt maar 1 minuutje.
 
Naar de poll >>>
 
AFSCHEIDSCADEAU VOOR JORDY

Zoals jullie in het ledenbericht van 14 januari hebben kunnen lezen, neemt boer Jordy half maart afscheid van ons. Vanuit de activiteitencommissie willen we graag een persoonlijk afscheidscadeau samenstellen door foto’s en anekdotes te bundelen in een boekje.

Heb jij nog leuke foto’s, herinnering of een bedankt-boodschap die je op deze manier wilt delen, mail dit dan vóór 20 februari naar HB.activiteiten@outlook.com

We zijn heel erg benieuwd naar jullie leuke verhalen en foto’s en kijken er naar uit om er een mooi boekje van te maken.

Ps. Dit is uiteraard een verrassing voor Jordy, dus niks verklappen!
 

De effecten van het winterse weer

De sneeuw en de strenge vorst van vorige week heeft invloed op de kwaliteit en de hoeveelheid groenten die de komende weken van het land afkomt. Zo zijn de spruiten en de prei bijvoorbeeld minder mooi geworden. Zonder tegenbericht gaat de uitgifte gewoon door, wellicht in wat mindere mate dan gewoonlijk. De aankomende uitgiftes vinden plaats op:

20 februari 2021
6 maart 2021
20 maart 2021

Zodra we weer overschakelen naar wekelijkse uitgiftes, informeren we je hier uiteraard meteen over.
 
 
www.degrooteheide.herenboeren.nl
Faceboek
Website
Instagram
Twitter
Vimeo
 
Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

 

Deel dit bericht: