DE LAATSTE RESTEN

De allerlaatste groentes die nog op het land staan, zijn versneld geoogst. Er waren nog altijd een aantal bedden met winterwortelen, boerenkool, prei en savooie kool. Een deel heeft het wonderwel gehouden, met name de wortelen die we eerder met stro hadden afgedekt als bescherming tegen de vorst. Maar die zouden opnieuw uit kunnen gaan lopen nu het weer weer beter wordt. Andere groentes, met name de savooie kool, zijn wel behoorlijk aangetast en moesten dus echt uit de grond (en ontdaan van de buitenste bladeren). Temeer daar het mesten voor het nieuwe seizoen vandaag ook moest beginnen, en daarvoor heb je de bedden liefst leeg. Dus is er gisteren en vandaag nog één keer fors geoogst en krijgt iedereen morgen ook weer fiks wat groente mee. Want boerenkolen kunnen nu eenmaal niet in de opslag.

Deel dit bericht: