Even voorstellen: Mick van Reem

Mick van Reem is dit nieuwe seizoen de tweede boer op onze Herenboerderij. Hij vervangt Jordy, die een eigen boerderij is begonnen. Mick gaat bedrijfsleider Bram vier dagen per week (dinsdag t/m vrijdag) ondersteunen.

Mick kende onze coöperatie al een beetje, want hij was het afgelopen seizoen als stagiair van de biodynamische landbouwhogeschool Aeres Warmonder Hof verbonden aan de Herenboerderij in Weert en was ook een paar keer bij ons, o.a. toen de aardappelrooimachine die we samen met Weert hebben bij ons werd ingezet. Eigenlijk had hij dit seizoen willen beginnen als boer op een nieuwe Herenboerderij in De Bilt/Utrecht-Oost, waarvan hij zelf een van de kartrekkers is. Maar de start daarvan moest om allerlei redenen een jaar worden uitgesteld, zodat Mick tot december bij ons kan inspringen.

Dat Mick het boerenvak in zou gaan, was niet bepaald voorbestemd, zegt hij zelf. Geboren en getogen in Rotterdam, ging hij in 2010 aanvankelijk in Utrecht biologie studeren en hij deed zijn masters in “environmental biology” en landbouwsystemen. “Ik had ook toen nog niet het idee dat ik boer wilde worden. Maar ik kwam in die tijd wel in aanraking met de Herenboeren en het idee begon me langzaamaan steeds meer te trekken.” Daarom besloot hij na zijn masters om naar de deeltijdopleiding van de Warmonder Hof te gaan: gedurende twee jaar een dag onderwijs per week en vier dagen een leer-werkplek op een boerderij. Dat was het afgelopen seizoen dus Weert en nu Cranendonck.

Hij heeft inmiddels zijn eerste werkdagen bij ons er op zitten en zijn eerste indrukken zijn heel positief. “Ik vind het strokensysteem voor het verbouwen van groentes echt heel mooi. In de gewone landbouw is dat allemaal nog heel nieuw en grote producenten beginnen daar nu voorzichtig maar geïnteresseerd naar  te kijken. En hier draait het gewoon al. Ook het enthousiasme en de inzet van iedereen is heel aanstekelijk.”

Het enige nog op te lossen minpuntje: Mick’s huisvesting. Eigenlijk woont hij dus met zijn vriendin in Utrecht, maar vier dagen per week op en neer reizen is niet te doen. Tijdens zijn maanden in Weert woonde hij in een caravan in de buurt, en ook nu zoekt hij voor zichzelf een tijdelijk onderkomen in de buurt van de boerderij. Dus als iemand nog iets weet?

Deel dit bericht: