IJSHEILIGEN

Vandaag zijn er allemaal plantjes aangekomen die eigenlijk deze week de grond inmoeten: rode sla, andijvie, koolrabi, rode bietjes, Chinese kool, bloemkool, venkel, ui, en eikenbladsla. Vorige week kwamen de uien en aardappelen al, terwijl ook de door Bram opgekweekt tomatenplantjes eigenlijk geplant moeten worden. Al die sneeuwbuien, hagel en nachtvorst deze week komen dus bepaald niet goed uit. Alles is nu opgeslagen in de kas, de schuur en (de tomatenplantjes) op de raamkozijnen van het verwarmde kantoortje. Hoe korter hoe beter, maar het moet maar. Weer is zoals bekend onvoorspelbaar. Dat geldt zeker in tijden van klimaatverandering, maar was vroeger niet heel veel anders. Een oude volkswijsheid zegt niet voor niets dat er altijd kans is op nachtvorst tot aan IJsheiligen, vier katholieke feestdagen die vallen op 11-15 mei!

Deel dit bericht: