LEDENBERICHT | Herenboeren De Groote Heide | Aanplant fruitbomen in april, woonruimte boer Mick, commissie Techniek & veiligheid, kruidentuin

Hierbij sturen we je een nieuw ledenbericht, met daarin een paar belangrijke mededelingen.

Boer Mick zoekt nog steeds woonruimte in de buurt van de boerderij: wie-o-wie heeft de gouden tip? Ook hebben we als bestuur het vertrouwen dat de fruitbomen op het andere perceel nu wél de grond in kunnen!! Vandaar opnieuw de oproep om te komen helpen met het aanplanten van de boomgaard op 22-23-24 april.

En weer of geen weer, het werk op het land gaat gewoon door. De dagen waarop boer Bram en boer Mick extra handen kunnen gebruiken zijn onlangs uitgebreid en terug te vinden op het inzetrooster. Naast hulp op het land is er ook behoefte aan een commissie Techniek & Veiligheid om de boeren te ondersteunen. Ook willen we graag weten wat jouw expertise is. Zo kunnen we al onze talenten optimaal benutten voor onze coöperatieve herenboerderij. Plus een oproep om biologische kruiden aan te leveren voor de kruidentuin.

Veel leesplezier!

KORTE VRAGEN

 
Onze nieuwe boer Mick zoekt nog steeds woonruimte!!! Ben jij of ken jij iemand met beschikbare woning, appartement, stacaravan of iets dergelijks tot en met 31 december en in de buurt van de boerderij? Stuur ons een MAIL en maak Mick blij!
 
***

Heb je al een varkensvleespakket besteld? De inschrijving sluit op 10 april. Klik HIER om je aan te melden.
 

***

Waar ben jij goed in? Wat voor achtergrond heb jij? Waarmee zou jij onze boerderij en onze community verder willen helpen? Graag weten we wat jouw kennis en vaardigheden zijn en of je daarmee een bijdrage wil leveren, structureel of gewoon een keertje. Denk aan bijen houden, schapen verzorgen, een technische achtergrond, tuinieren, administratief of juist op het gebied van ICT. GEEF HET AAN ONS DOOR!
 

***

Onlangs is het eerste deel van de KRUIDENTUIN aangelegd. We hebben al voldoende tijm, bieslook, Marokkaanse munt en salie en maar heb jij nog zaailingen of stekken in de tuin van andere lekkere kruiden? Neem ze dan de eerstvolgende ophaaldag mee en wij zoeken een plaatsje voor ze in de nieuwe kruidentuin. Let op: alleen biologische kruiden!

Aanplant fruitboomgaard 22, 23 en 24 april


Opnieuw de kans om te helpen bij het aanplanten van de boomgaard: de werkzaamheden bestaan onder meer uit boompjes aangeven, boompjes planten, kruidenmengsel zaaien in tussengelegen delen, aanharken enz. 
 
Let op: Zorg voor werkkleding en stevige schoenen/laarzen en neem zelf ook een schop en een hark mee. Ook extra kruiwagens kunnen we deze dagen goed gebruiken. Voor koffie en thee wordt gezorgd, maar neem wel je eigen lunchpakket mee.
 
Inschrijven kan via het inzetrooster (kies voor ‘Help de boer’ met als specificatie ‘Boomgaard aanplanten’)

Inzetrooster & WhatsApp-groep


Het inzetrooster gebruikten we het afgelopen jaar veelvuldig en ook dit seizoen delen we de beschikbare diensten hier weer. Door de week kunnen de boeren hulp gebruiken op dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 9:00 uur (een halve of hele dag). Op basis van de aanmeldingen zorgen zij voor passende en afwisselende werkzaamheden. Op korte termijn willen we ook de avonduren en zaterdagochtend weer openstellen voor vrijwilligersdiensten. Er komt een open veldschuurtje op het land met daarin gereedschap én een overzicht van welk bed behoefte heeft aan klussen. Zodra dit mogelijk is volgt daar bericht over. Als lid ben je sowieso altijd welkom op de boerderij en op één van eerdere genoemde dagen is de kans het grootst dat je ook boer en vrijwilligers tegenkomt voor een praatje.
 
Via het inzetrooster kun jij aangeven wanneer jij kan, heel flexibel dus. Mocht je dat niet eerder gebruikt hebben, stuur dan een email aan Marieke Evers en je wordt zo snel mogelijk toegevoegd aan de lijst vrijwilligers.

Maar het kan ook andersom: Boer Bram wil de WhatsApp-groep nieuw leven in blazen waarin hij regelmatig een (nood)oproep doet om hem te helpen. De ene keer om morgen nog die duizenden plantjes de grond in te krijgen, de andere keer om over twee weken hekken te plaatsen. Wil je in de WhatsApp-groep van boer Bram? Stuur dan een email aan boer.degrooteheide@herenboeren.nl.

(Let op, deze WhatsApp-groep is puur om snel op de hoogte te zijn van de werkzaamheden op het land, je daadwerkelijk inschrijven voor diensten doe je in het inzetrooster.)
 

Commissie Techniek & Veiligheid


Naast hulp op het land is er ook behoefte aan de oprichting van een commissie Techniek & Veiligheid. Verschillende projecten (groot en klein) willen we vanuit deze commissie organiseren en zo de boeren ondersteunen in hun werkzaamheden, zoals:

  • de verbouwing van de schuur op termijn (van programma van eisen tot realisatie)
  • het onderhoud van alle mechanisatie
  • de bouw en het onderhoud van de koelcel
  • het veilig organiseren van ieders werk op de boerderij (RI&E, lokale veiligheidscoördinator)
  • een bijdrage leveren aan een automatische coloradokever-veger (jazeker, die bestaan!)
  • het timmeren van enkele houten poorten in de omheining
  • het realiseren van een open veldschuurtje, enz.

 
Past dit bij je en wil je hiermee helpen, neem dan contact op met Henk Hirs (06-15682372 of budaquest@gmail.com).

www.degrooteheide.herenboeren.nl

Faceboek

Website

Instagram

Twitter

Vimeo

Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*


INSTELLINGEN WIJZIGEN | AFMELDEN | PRIVACYVERKLARING

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*Deel dit bericht: