ZOETE AARDAPPELS

Er zijn ook zoete aardappels in de grond gezet, in totaal twee bedden en zes rijen vol, zodat we heel veel kilo’s bataten gaan krijgen als alles goed gaat. Maar er zijn drie soorten die net op een ander moment geoogst kunnen worden, dus de uitgifte kan een beetje worden verdeeld. We leunen bij onze aanplant op experimenten die vorig jaar door de collega’s in Weert zijn gedaan. Daar bleek dat het planten in een zandrichel, waarbij de scherut schuin in de grond wordt gezet, het beste resultaat oplevert. Op deze manier krijgen de wortels van de plant optimaal warmte, en dat hebben ze wel nodig want de zoete aardappel is eigenlijk een subtropisch gewas. Voordeel: de zoete aardappel heeft geen last van de coloradokever. Nadeel: hij moet met de hand worden geplant en ook met de hand geoogst.

Deel dit bericht: