KIP, IK HEB JE

Jawel, we hebben weer kippen. De dames moeten wel eerst een paar weken in de kipcaravan blijven om te wennen, maar ze voelden zich al gauw na aankomst redelijk goed en rustig. Er is wel het een en ander veranderd om hun welzijn te verbeteren. Zo zijn er technische aanpassingen gemaakt aan het interieur van de caravan, zodat er bijvoorbeeld minder kans is dat ze zichzelf verwonden, ze meer ruimte hebben om op stok te gaan, en we beter kunnen koelen (als het straks heel heet mocht worden). Ook hebben we nu 200 kippen, 49 minder dan vorige keer, zodat ze wat meer ruimte hebben in de caravan. En we hebben een ander ras: deze kippen zijn wit, iets kleiner, eten minder, en zijn minder pikkerig naar elkaar. Meer rust dus. De caravan staat nu even onder een hoge boom (schaduw als de zon straks weer doorkomt), maar zodra ze gewend zijn aan hun nieuwe onderkomen, gaan ze overdag ook de boomgaard in om daar lekker rond te scharrelen. De ophokplicht is in delen van Oost-Brabant al opgeheven, en hopelijk volgt snel de rest. Over een paar weken komen ook de eerste eieren weer: witte eieren natuurlijk, want die zijn eigenlijk beter dan bruine (zie de Keuringsdienst van Waarde, https://www.youtube.com/watch?v=aSyWWE2Aljo).

Deel dit bericht: