BOSMAAIER

Eén van de doorlopende taken in dit seizoen is het onkruidvrij houden van het land. Melde, hanenpotengras, winde; het groeit allemaal als kool en voor je het weet overwoekert het de groentes, die dan minder goed groeien en moeilijker te oogsten zijn. Je hoopt het onkruid er allemaal uit te halen als het nog heel jong is en dan gaat het ook vrij makkelijk. Gezellig kletsend en genietend van een zonnetje schoffel je dan langzaam door zo’n bed heen en aan het eind ziet alles er weer piko uit. Maar zeker in deze vakantietijd, als ook een deel van de vrijwilligers op pad is, is het niet altijd bij te houden. Dan moeten er grote kluiten uitgetrokken worden (zonder de groente te beschadigen) en biedt het gras – vooral de hanenpoten – heftig weerstand. In het ergste geval moet de bosmaaier er aan te pas komen, met het risico op “collateral damage.” Deze week moesten de courgettes worden bevrijd, evenals de tomatenplanten in de boomgaard, die nauwelijks meer zichtbaar waren.

Deel dit bericht: