ALVAST OOGSTEN

Het is vakantietijd en dat is te merken aan het kleinere aantal vrijwilligers op het land. Deze week is er geen reguliere oogstploeg op vrijdag, dus moesten we op donderdag alvast oogsten. Gelukkig hebben we de koelcel waar produkten als courchettes, venkel, paarse bloemkooltjes e.d. tot zaterdag op en top blijven, en kan de zaterdagochtendploeg de sla van het land halen. Ook de struikjes met peultjes zijn van het land gehaald. Dat is een beetje een half-gelukt experiment: de struikjes moeten klein blijven en je zou er eigenlijk meerdere malen van moeten kunnen oogsten. Maar dat laatste is ondoenlijk. Want de planten blijken ook alle kanten op te groeien, raken daardoor verstrikt in allerlei onkruid wat je dan dus niet weg kunt halen. Dus groeit dat een meter hoog en wordt alles een grote kluwen. Nu hebben we de struikjes maar in zijn geheel uit de grond getrokken, hebben we tenminste één oogst.

Deel dit bericht: