ENG!

De kippen zijn buiten, op een prachtige plek met veel gras en bloemen achter in de grote boomgaard. Maar wie dacht, zoals ik, dat ze zodra de luiken open gaan naar buiten zouden stormen, heeft het mis. Als je aan een kleine afgesloten omgeving gewend bent, dan is die grote leegte die zich daar opeens opent vooral eng. Zeg maar rustig ENG! Dus het duurde een paar minuten voor de eerste waaghals zich door de opening waagde (zie foto hieronder), en toen heel voorzichtig op de treeplank en weer wat later nog voorzichtiger in het gras daar beneden. Na een uur scharrelden er al tientallen kippen rond de caravan, maar wel op het lage gras en vooral nog dichtbij want dat struikgewas… Maar over een paar dagen dringen ze zich, zodra de luiken ‘s ochtend’s opengaan, klokkend en tokkend naar buiten. Effe wennen.

Deel dit bericht: