PARADIJS

Voor de eerste keer zijn de kippen nu in de boomgaard verhuisd. Na twee weken is zo’n stuk gras en wilde bloemen waar ze staan behoorlijk kaal gepikt en schuiven ze dus op naar een nieuw stuk lusthof. Meteen beginnen ze weer met het maken van nieuwe paadjes door het hoge gewas, waar ze natuurlijk ook prima schaduw en bescherming vinden. Niet dat het er nog inzit dat we deze zomer een hittegolf krijgen, maar toch. Omdat deze kippen nogal vliegerig zijn, waagde een van de boeren een poging om ze te tellen, maar dat is op niets uitgelopen. Als de luiken opengaan, stormen de meesten elkaar verdringend naar buiten; totale chaos. En dan blijven er ook nog een stel achter in het hok om op hun gemak een ei te leggen in een rustig donker hoekje; ook niet bij te houden. Maar afgezien van de enkeling die we al in het begin kwijt waren, hebben we ze vast nog alle 197 of 198.

Deel dit bericht: