WINTEROPSLAG

De koelcel begint langzamerhand lekker vol te raken. We oogsten op het moment heel veel dat een paar weken tot maanden in de opslag kan, zodat we ook nog uitgifte hebben als er niets meer van het land komt. Denk daarbij aan rode of savooie kolen, venkel, winterpenen, pompoenen enz. Maar er staat ook nog zat op het land dat wel direct in de uitgifte kan, zoals sla, selderij, courgettes, spruiten, kruiden e.d. Genoeg werk dus nog voor de zaterdagochtend-oogstploeg die er elke keer weer voor zorgt dat we onze spullen supervers van het land krijgen. Daarnaast zijn de boeren ook volop bezig met het winterklaar maken van de tuinbedden: het bewerken van de grond, het inzaaien van groenbemesters en het planten van de paar wintergroentes die we weer krijgen, zoals winterpostelein en knoflook.

Deel dit bericht: