BOOMGAARD

Omdat er niet zo heel veel meer te oogsten, planten en schoffelen is, komen andere dingen aan de beurt, zoals het fatsoeneren van de boomgaard. Het hoge onkruid rond de boompjes wordt gemaaid, de takken die overhangen over het pad worden gesnoeid en de boompjes worden waar nodig met elastieken nog wat extra vastgezet aan de bamboestokken die er langs staan. Bovendien zijn we nog altijd niet klaar met het plaatsen van bamboestokken bij de kleine struikjes die er tussen de boompjes staan (en die stikstof uit de lucht halen en in de grond brengen). Dat was destijds bij de aanleg niet gebeurd, zodat veel van die (kleine) plantjes geheel onder onkruid bedolven zijn geraakt en een aantal het ook niet hebben overleefd. Maar de meesten zijn wel weer op te sporen en die bloeien in het voorjaar hopelijk gewoon weer op.

Deel dit bericht: