SUPERVERS OP ZATERDAG

Het is zo’n morgen waar je met pijn in de vingers op de fiets zit vanwege de kou, terwijl je tegelijk geniet van de ochtendlijke rust en schoonheid. Even verderop sprinten twee reeën in gallop over het veld als ik voorbij fiets. We zijn vandaag met zijn zessen in de ochtendploeg en en er moeten weer veel groentes worden geoogst. Het allerlaatste bed rode mosterdsla en de venkel worden geplukt. De groenlof, in Limburg en Belgie ook wel suikerbrood genoemd en alweer zo’n groente die je nauwelijks in de supermarkt ziet, moet nog onder het doek vandaan worden gehaald dat hem beschermt tegen teveel vorst. De laatste ramanescos, die een feest voor het oog zijn en waarvan sommige planten wel zeven afzonderlijke kroppen bevatten, worden afgesneden. Omdat we elkaar inmiddels goed kennen lopen de samenwerking en de gesprekken vloeiend; ook daarom is het oogsten op zaterdagochtend steeds een feest.

Deel dit bericht: