ZOO….HANDIG

Het werk van een boer is nogal gerelateerd aan de seizoenen en dat zagen we vanmorgen ook aan al die bevroren dauw op de palmkool en alle andere groente die nog op het land staat. Sowieso een belevenis om in het schemerdonker van de ochtend samen aan de slag te gaan.

We waren met velen vandaag, wat maakte dat het oogsten van de palmkool, prei, broccoli en spruiten snel ging. We worden steeds vindingrijker bij al die werkzaamheden. Wilbert had bedacht dat we de palmkool in kratten in het midden van de aanhanger zetten waardoor er twee geulen vrijbleven voor alle losse planten. Het was een prettige ervaring om elkaar weer te zien na de kerst/nieuwjaars stop. Als bonus had Yvonne glühwein meegenomen; een heerlijke toost op een nieuw begin van weer een jaar vol boerenbelevenissen.

De ZaterdagOchtendOogstploeg

 

Deel dit bericht: