ZOO….BOERENKOOL

We hebben vandaag twee aanhangers met boerenkool vol geladen. De muts van Sanne (lid met nummer één) bleek heel mooi te contrasteren met het groen van de kool. Omdat boerenkoolblad makkelijk afbreekt, is voorzichtigheid bij het oogsten geboden. Dennis, scherp van geest als altijd, kwam met het idee om eerst alle boerenkolen af te knippen zodat wij er achteraan konden lopen om stapels van tien te maken.

 

Het land wordt langzaam steeds leger, en gelukkig wordt het al merkbaar sneller licht ‘s morgens. De tijd van zaaien komt er dus aan. Onze fruitbomen laten al knoppen zien wat aanleiding was om te bespreken hoelang het nog duurt voor we appels kunnen oogsten? Wat denken jullie?

Als afsluiting dronken we koffie en thee en praatten over vele zaken, ook over wat onze gemeenschap (HB) ons brengt en hoe we nieuwelingen veilig kunnen laten landen in de groep. Als jullie nog input hebben, graag, want we zijn tot de conclusie gekomen dat we niet alleen groente kweken, het is veel meer.

De Zaterdag Ochtend Oogstploeg

Deel dit bericht: