SERRADELLE EN MICROKLAVER

De courgetten en komkommers waren een dag of tien geleden al in de grond gezet, maar hadden nog een “finishing touch” nodig. We hebben ze wat extra mest gegeven, het bed nog een keer goed gewied om alle beginnende onkruid weg te krijgen en meteen de stroken ingezaaid met microklaver en serradelle. Microklaver is een klein blijvende klaversoort die de bodem van het bed goed bedekt, waardoor de groei van onkruid wordt belemmerd, en die ook stikstof uit de lucht haalt en in de grond brengt. Serradelle heeft dezelfde functies en is ook nog eens bruikbaar als veevoer. Het is een vlinderbloem-achtig plantje dat witte of roze bloemetjes vormt. Vroeger werd de serradelle veel gebruikt in graan- en maisvelden, maar daar kwam een eind aan met de opkomst van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen en kunstmest. De laatste jaren komt de serradelle weer terug in groenbemestersmengsels.

Deel dit bericht: