Vacatures in het bestuur

Vacatures in het (dagelijks) bestuur


Op 19 juni 2022 bestaat Herenboeren De Groote Heide precies 3 jaar. Eigenlijk al iets langer, want op 11 januari 2019 werd het állereerste zaadje van onze boerderij geplant. Toen bezocht een delegatie Leendenaren de oer-Herenboeren in Boxtel, wat leidde tot de eerste informatieavond in De Scheuter in Leende. Daaruit ontstond de kartrekkersgroep bestaande uit John, Boy, Wytse, Norbert, Sanne, Hugo, Peter, Robyn en Martine, die op 21 maart 2019 voor het eerst samenkwamen en de naam Herenboeren De Groote Heide samen bepaalden en daarmee de eerste stapjes in de oprichting zetten.

Van pionieren naar organiseren
Sindsdien eten wekelijks ruim 400 mensen verse producten van Soerendonkse grond. Dat we elke week samen kunnen komen en kunnen genieten van de ontwikkeling van het land en de terugkeer van de vele insecten, reptielen en vogels. Een periode van ruim drie jaar van opbouwen vanaf de grond, letterlijk en figuurlijk. Alles moest worden bedacht en ontwikkeld en wat is er een enorm succesvolle klus geklaard. Zoiets ‘from scratch’ opzetten, ontdekken en pionieren is wezenlijk anders dan het continueren en optimaliseren van een boerderij. We zijn met de boerderij een nieuwe fase ingegaan, de organisatiefase. Een fase die een andere dynamiek en ambitie kent, andere vaardigheden en aansturing vraagt.

Vacatures
Naast het ingaan van de nieuwe fase, breekt tevens het derde oogstjaar aan en nadert het einde van de zittingstermijn van Wytse (voorzitter) en Hugo (penningmeester). Beiden hebben helaas aangegeven zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor een tweede termijn. Ook Paul Gerits heeft helaas aangegeven met zijn rol als bestuurslid te willen stoppen. Daarmee ontstaan drie vacatures in het huidige bestuur en zoeken Marcel, Martin, Hanneke en Henk versterking.

Houd jij van een levendige discussie onder het genot van een hapje en een drankje om zo elkaars standpunten te begrijpen en te komen tot conclusies en gezamenlijk de juiste keuzes te maken voor onze boerderij? Neem dan contact met ons op om meer informatie te vragen of je direct verkiesbaar te stellen als voorzitter, penningmeester of ‘regulier’ bestuurslid. Je kunt mailen naar degrooteheide@herenboeren.nl of spreek één van ons aan op de boerderij.

Deel dit bericht: