THUISHONK

De ophokplicht is officieel in onze regio opgeheven, maar de kippengroep heeft na rijp beraad besloten de kippen nu toch niet in de boomgaard te laten rondstruinen. Het klinkt wel mooi om ze nu meer vrijheid te geven, maar zo’n verandering van omgeving is voor kippen behoorlijk stressvol. Als ze dan over twee maanden of zo ook nog eens opnieuw naar binnen moeten omdat de vogelgriep weer uitbreekt, leidt dat tot nog veel meer stress. En dat ze in augustus of september weer naar binnen moeten, is zeer waarschijnlijk. Dat was de vorige twee jaren ook zo en niets wijst er op dat de vogelgriep in Europa afneemt, integendeel. Dus laten we ze in hun huidige verblijf waar ze gewend zijn en zich lekker voelen. Wel hebben we op advies van een pluimvee-arts in hun buitenverblijf nog een houten stellage gezet, zodat ze ook daar iets hebben om op en onder te zitten en zich nog meer thuis voelen in hun honk.

Deel dit bericht: