BEWAAR PERIKELEN

Het viel uiteindelijk nog best wel mee, maar het oogde (en rook) aanvankelijk niet al te best. Bij controle van de kisten met pompoenen bleken er een paar behoorlijk aan het rotten te zijn. En als de rot eenmaal begint, verspreidt die zich razendsnel. Dus hebben we vandaag alle kisten eruit gehaald, de pompoenen een voor een geïnspecteerd, en alles wat ook maar een begin van rot had weggegooid. Gelukkig bleek het probleem zich vooral te beperken tot één soort, de anderen waren grotendeels prima. Maar wel goed dat ook die nu weer helemaal schoon zijn, natuurlijk. Voor de veiligheid zijn ook de kisten met uien overhoop gehaald en de rotten – het waren er niet heel veel, maar toch – verwijderd. Dit alles bewijst intussen eens te meer dat het bewaren van groentes in grotere hoeveelheden en voor langere tijd echt problematisch is. Vooral als je veel verschillende soorten moet bewaren zoals wij, want elk product vereist eigenlijk weer andere ideale bewaaromstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid, e.d.).

Deel dit bericht: