WATERLEIDING

Bram heeft tweedehands nieuwe waterleidingbuizen gekocht. De bedoeling is dat we die neerleggen langs de kruidentuin, het zijveld bij de groentetuinen en langs de boomgaard naar achteren voor de nieuwe groentebedden en het nieuwe aardappelveld dat daar komt. Op deze buizen, die op de grond worden gelegd, kunnen sproeiers worden gemonteerd of aan het einde ervan de haspelslang. Zo kunnen we eerst een of twee seizoenen uittesten of dit is wat we willen en dan kunnen we later alsnog beslissen een definitieve leiding aan te leggen die helemaal wordt ingegraven: aanzienlijk duurder en veel meer werk. We hebben nu eerst maar eens de eerste onderdelen in elkaar gezet om te kijken of dit werkt en wat er lekt en vervangen moet worden. Daarna halen we het weer uit elkaar en zetten het in de schuur. Want dat is wel een nadeel: het kan in de winter niet blijven liggen.

Deel dit bericht: