HET EERSTE EI

Sinds een week of zo krijgen onze Sasso kippen legvoer (met voldoende kalk) en zowaar, het eerste ei is gelegd. Wel gingen enige tientallen hennen nog wat moeilijk op stok en dus heeft Bram ze een aantal avonden lang met de hand omhoog gezet. Zo leren ze waar hun nest is en waar ze dus ook moeten leggen. De dierenarts die langs was om de toestand van de kippen te beoordelen, was zeer tevreden over de huisvesting en het prettig klimaat in de stal. Wel constateerde ook zij dat het van belang is dat de overdekte uitloop buiten snel klaar is om verveling onder de kippen tegen te gaan. Daaraan wordt morgen als alles goed is de laatste hand gelegd. Het enige minpuntje: een aantal kippen hadden al bij aankomst problemen met hun ogen vanwege een te hoge concentratie ammoniak, opgelopen voor ze bij ons kwamen. Sommigen zijn weer beter geworden, maar een zes-tal moest helaas worden afgemaakt.

Deel dit bericht: