TAPIJTTEGELS?

Vorige week hebben we met Bram een grote partij tapijttegels opgehaald. Tapijttegels? Jazeker, in de hoop dat we daarmee een deel van onze fruitboompjes kunnen redden. We zijn op het moment ook volop bezig om de boomspiegels van de boompjes geheel gras- en onkruidvrij te maken. Daardoor moeten de jonge wortels van de boompjes minder concurrentie krijgen in het opnemen van water en voedingsstoffen. Ook hopen we zo de kans op schimmels die via lang gras de boompjes aantasten te verminderen, en de vraat aan de wortels van de boompjes door muizen (die dol zijn op lang gras) terug te dringen. Maar de grond van onze boomgaard is nu al jaren één groot grasveld, dus onkruid en gras groeit heel snel weer terug. Dat moeten de tapijttegels in het komende seizoen voor een groot deel voorkomen. Een gat in het midden voor de stam en een snede zodat de tegel makkelijk rond het boompje neergelegd kan worden. We gaan bij zo’n 800 boompjes kijken of het werkt, want hopen, proberen, zouden moeten… ook dit is een experiment.

 

 

Deel dit bericht: