KLUWEN

Op de eerste mooie lentedag van het seizoen hebben we onder andere de eerste hekken neergezet om bonen langs omhoog te laten groeien. De eerste bonenplantjes kunnen dan zaterdag in de volle grond. Het zetten van het hekwerk is tegenwoordig snel gepiept, dankzij de automatische gatenboor die we tegenwoordig hebben. Voor je het weet zit er een gat van 60 cm diep in de grond en staat het frame van grote palen overeind. Het meeste werk is nog om het ijzerdraad dat er overheen gespannen moet worden uit de knoop te halen. Want hoewel dat draad het eind van het vorig seizoen natuurlijk netjes was opgerold, wordt het nu als je het uitrolt voor je het weet een immense kluwen. Zoals dat gaat met los opgerolde oordopjes, touwen, waterslangen, elektrische snoeren, en wat dies meer zij. Dat is geheel volgens de regels van de natuurwetenschap, maar daarmee niet minder lastig.

Deel dit bericht: