CHEF-KOK ENTHOUSIAST OVER BOERENKOOL

Onlangs is het Groen Café Valkenswaard – Waalre van start gegaan in het Huis van Waalre. Tijdens de eerste bijeenkomst, met als thema Natuurgedreven voedselproductie, gaven Annelies Balkema en Leonieke van de Geer een presentatie over onze herenboerderij en wat er bij komt kijken om in harmonie met de natuur groente te telen.
Toen Patrick van der Meijden van Grand Café het Huis van Waalre hoorde wat wij op onze boerderij doen, werd hij heel enthousiast. Van de laatste boerenkolen van het seizoen maakte hij voor de 50 deelnemers aan het Groen Café een heerlijke soep en een pastagerechtje. Hij was lovend over de boerenkool. Het was heel lang geleden dat hij dat hij zo’n mooie complete boerenkoolplant zag, die ook nog voldeed aan zijn hoge smaakeisen, aldus de chef-kok. ‘Als de groente ongekookt al lekker smaakt, dan is die gekookt helemaal geweldig.’

Zijn enthousiasme over de kwaliteit van onze groentes was aanstekelijk. Dat smaakt naar meer! Daarom gaan we kijken of we nog andere activiteiten met hem kunnen gaan ontwikkelen.

Het Groen Café Valkenswaard-Waalre is een samenwerking tussen de bibliotheek Waalre, IVN Valkenswaard-Waalre en een aantal betrokken inwoners. Met het organiseren van Groen Cafés willen de initiatiefnemers een podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als duurzaamheid en natuur in de regio.

Deel dit bericht: