KIPPENRAPPORT

Begin van de week is de dierenarts weer op bezoek geweest om te kijken naar onze leghennen. Ze was erg te spreken over de gezondheidstoestand en het welzijn van de dieren. Vooral in de uitloop hebben de hennen een verrijkende omgeving, wat gedragsproblemen voorkomt. Ze zijn dan ook rustig en hebben een prettig gedrag naar elkaar toe. Door het relatief natte en koude voorjaar is het wel een uitdaging om de ren zo droog mogelijk te houden. Dit is van belang want anders kunnen ze problemen krijgen met hun poten, wat bij sommige hennen licht zichtbaar is. We hebben daarom het buitenhok opnieuw schoongemaakt en net wat anders ingericht. Ook is het binnenhok extra goed gereinigd, inclusief het behandelen van allerlei moeilijk bij te komen kieren en naden waar luizeneitjes kunnen zitten. Kippenhokken hebben altijd luizen, maar bij warm weer neemt dat exponentieel toe. Door het hok nu het nog redelijk koel is extra schoon te maken, hebben de luizen straks als het warmer wordt, minder kans.

 

 

Deel dit bericht: